tubes

Vissen met tubes

De tube is een klassieker die veel gebruikt wordt voor de bass-visserij in Amerika. Ook hier wordt dit kunstaas steeds vaker ingezet voor met name de visserij op grote baars en andere roofvissen.

De onvoorspelbare actie bij het binnenvissen kan net de trigger zijn om een aanbeet uit te lokken.

Het best vis je ze met de bijpassende tube jigkop. Deze jigkop wordt in het binnenste van de holle tube aangebracht.

Montage stappenplan

Albright knoop

01. knoop

De fluorocarbon wordt door middel van een albright knoop aan de hoofdlijn bevestigd.

halve bloedknoop

02. Halve bloedknoop

Vervolgens bevestig je de fluorocarbon met de halve bloedknoop aan het oog van de tube jig.

SX Spezial Tube Jig

03. Tube jigs

We vissen de tubes met speciaal daarvoor ontworpen tube jigs. Het bevestigen van een jig in de tube is vrij eenvoudig en wordt in volgende stappen duidelijk uitgelegd.

Duw jigkop

04. Duw jigkop in tube

Eerst duw je de jigkop van achteren in de tube. Zorg ervoor dat u geen franjes afscheurt of in de tube propt. Duw de jigkop helemaal in de tube tot aan het uiteinde.

bult jigkop

05. Bult haak

De duidelijk zichtbare bult ontstaat door het oog van de haak. Op dit punt is een korte druk met de vinger voldoende om het oog te laten verschijnen.

snede

06. Resultaat

Zo zou het eruit moeten zien: het oog kijkt uit de bovenkant van de tube, de haak is waar de franjes beginnen. Belangrijk: De tube moet mooi recht op de haak gemonteerd zijn zodat deze later de gewenste actie vertoont. Als de tube correct is gemonteerd, werkt deze bijna vanzelf.

Als de haak van de jigkop iets te kort is, zal de tube worden samengedrukt en zal deze niet recht zitten. Geen probleem: een kleine snede tussen de franjes creëert ruimte voor de haakboog en alles past!

 

 

Enkele technieken

Hierbij enkele technieken die je kan gebruiken bij het binnenvissen van de tube.

Techniek 1

Techniek 1 - Korte hevige tikken

Je kan een paar korte hevige tikken geven met de hengeltop waarna je de tube opnieuw aan een slack line laat afzakken. Hierdoor zal de tube een zeer onvoorspelbaar spel vertonen.  Ze imiteert dan perfect een in paniek vluchtende of gewonde vis. Een gevarieerde aaspresentatie met pauzes van verschillende lengtes, harde en zachte tikken maken de tube nog onweerstaanbaarder.

Techniek 2

Techniek 2 - jerkbait

Je kan er ook voor kiezen om de tube als een jerkbait binnen te vissen. Door regelmatige tikken zal de tube van de ene naar de andere kant schieten. Deze aaspresentatie kan ook worden gecombineerd met jigging om nog meer variatie aan het spel toe te voegen. Baars kan behoorlijk kieskeurig zijn en volgt het aas graag over lange afstanden. Een plotselinge verandering in de actie van het aas zorgt vaak voor de noodzakelijke belangrijke stimulans van de beet.

U ziet: er kan veel worden gedaan met tubes En bovenal vangen de dingen op sommige dagen heel, heel goed!

Veel succes!

Thanks! Copy your coupon code

Luregoblin-5%

Minimum order of $25

Ontvang 5% korting
×