texas rig voorbeeld

Texas Rig

De texas rig is een uit Amerika overgewaaide techniek die bedoeld is om uiterst secuur een stek uit te vissen. Met subtiele tikjes en rukjes brengen we een (creature) bait tot leven, en vissen zo heel secuur de stek uit. De texas rig bestaat uit een offset haak, een glazen kraaltje en een bullet gewicht. Dit alles gemonteerd op en aan een stuk fluorocarbon.

Benodigdheden:

*Het soortelijk gewicht van Tungsten (Wolfraam) is veel hoger dan dat van lood, wat maakt dat hetzelfde gewicht in Tungsten aanzienlijk kleiner is dan in lood. Tungsten is ook een stuk harder dan lood. Kortom Tungsten gooit veel makkelijker en registreert de bodem beter dan lood. Ook zal tungsten een veel betere resonantie geven in combinatie met de glazen kraal. Kijk er ook altijd naar dat er een siliconen buisje in het Bullet gewicht zit of de binnenkant van het bullet gewicht gepolijst is, zodat deze de onderlijn niet beschadigen

Montage stappenplan

Albright knoop

01. knoop

De fluorocarbon wordt door middel van een albright knoop aan de hoofdlijn bevestigd.

3

02. Rubber stuitje, bullet gewicht en glazen kraal

Op de fluorocarbon zelf bevestigen we een klein rubber stuitje zodat je bullet gewicht niet over de knoop heen schuift richting je hoofdlijn. Vervolgens plaatsen we een bullet gewicht op de fluorocarbon, gevolgd door een glazen kraal. De glazen kraal beschermt de knoop en zorgt voor een tikkend geluid onder water.

6

03. Offset haak

Vervolgens bevestigen we de offset haak aan de fluorocarbon en is de montage bijna klaar om te gebruiken.

Je kan gebruik maken van de clinch knoop voor het bevestigen van de Fluorocarbon aan de haak.

 

Bevestiging kunstaas

04. Kunstaas

De bevestiging van het kunstaas op de offset haak kan enige oefening vergen. Op deze afbeelding zie je hoe je best te werk kan gaan voor het bevestigen van het kunstaas op de haak.

Veel succes met deze rig!

Thanks! Copy your coupon code

Luregoblin-5%

Minimum order of $25

Ontvang 5% korting
×