Ned rig

Ned Rig

De ned rig is een dressuur doorbrekende finessetechniek waarbij je met een soort van platgeslagen jigkop, een mushroom jighead, voor een langere afzinktijd zorgt. Daarnaast is het de bedoeling een optimale rechtopstaande aaspresentatie te creëren.

Montage stappenplan

Albright knoop

01. knoop

Bevestig de fluorocarbon met de albright knoop aan de gevlochten lijn

montage ned rig

02. Monteren Ned Rig

Je hebt niet veel accessoires of tijd nodig om de Ned Rig te monteren. Eenvoudigweg het kunstaas op de mushroom jigkop monteren, vastzetten met een druppel secondelijm voor een permanente verbinding en vissen maar!

Tip

Vooral bij deze techniek geldt “Less is more”. Je werpt het kunstaas in en laat het aan een slack line afzakken naar de bodem. Probeer zo veel mogelijk met een slack line te werken. De aanbeet zal je registreren op je lijn en niet op je hengeltop. Het is dus belangrijk dat je een braid kiest in een kleur die duidelijk zichtbaar is.

Om het gevoel in het begin wat beter onder de knie te krijgen kan je best starten met de iets zwaardere jighead om dan geleidelijk aan lichter en lichter te gaan. De combinatie van een lichte loodkop en een drijvende softbait zorgen voor een lange afzinkfase. Wanneer het aas de bodem heeft bereikt geef je het de tijd om langzaam recht te komen staan op de speciaal daarvoor ontworpen afgevlakte jigkop. Na een tijdje geef je enkel korte tikken en wacht je opnieuw tot het aas rechtop komt te staan. 

ned rig techniek

Veel succes met deze rig!

Thanks! Copy your coupon code

Luregoblin-5%

Minimum order of $25

Ontvang 5% korting
×