kickback rig

Kickback Rig

Waarom de Kickback Rig en wat is het verschil met andere Finesse Rigs? Kickback - De sleutel tot montage ligt precies in de naam! Kickback of terugslag betekent zoiets als "terugspringen". Dit effect treedt op wanneer het aas na een kort inhaal moment achterwaarts "trapt (kickt)" voordat het gewichtloos op de grond valt.

Wanneer het wordt ingehaald versnelt het aas dus in de richting dat het binnen gevist wordt en wanneer je stopt met inhalen, gaat het aas zich anders oriënteren. Dergelijke nerveuze richtingsveranderingen kunnen vaak worden waargenomen bij gewonde of prooizoekende kleine vissen en kunnen zo dus gemakkelijk worden nagebootst. Bovendien trekt zo'n beweging vanwege zijn onregelmatigheid, de aandacht van de roofvis!

Benodigdheden:

Momoi Fluorocarbon

Fluorocarbon in 2 verschillende diktes, de hoofdlijn (+-2m) mag iets dunner zijn als de zijlijn (30cm) maar hoeft niet. Dit hangt af van de bodem structuur waar je deze rig wil gaan toepassen.

Montage stappenplan

Albright knoop

01. Albright knoop

Bevestig de dunste fluorocarbon met de albright knoop aan de gevlochten lijn.

lus

02. Lus

Maak met de twee verschillende diktes fluorocarbon een lus. Draai de dikste fluorocarbon drie maal door de lus, bevochtig en trek beide stukken aan.

knoop

03. Afwerking

We hebben nu een hoofdlijn waaraan we met behulp van een clinch knoop de haak kunnen bevestigen en een zijlijn waaraan we met behulp van de speciale clip het dropshot lood kunnen bevestigen. Er kan ook gekozen worden voor een weedless presentatie met behulp van een offset haak.

Dropshot lijnclip: 

Clinch knoop: 

Veel succes met deze rig!

Thanks! Copy your coupon code

Luregoblin-5%

Minimum order of $25

Ontvang 5% korting
×