dropshot rig

Dropshot Rig

De techniek voor het vissen met de dropshot:

De beweging in het kunstaas geef je door subtiele bewegingen met de hengeltop te maken, waarbij het lood steeds op de bodem blijft liggen of staan. Dat laatste is heel belangrijk, we willen namelijk het kunstaas verleidelijk ter plaatse kunnen laten dansen en daarvoor is het belangrijk dat het lood op de bodem blijft liggen.

De actie die je aan het kunstaas geeft is zoals gezegd heel subtiel. Vanuit de pols laat je de hengeltop trillen of geef je kleine tikjes. Deze worden direct doorgegeven aan het kunstaas, die dan zijn actie vertoont onder water. Zo kan je uw kunstaas even op één plek laten dansen. Geen aanbeet? Dan sleep je het kunstaas een stukje naar je toe en begint het spelletje van dansen opnieuw. Ook hierin is het belangrijk te variëren, sommige dagen mogen de bewegingen wat actiever zijn en andere dagen is de roofvis alleen geïnteresseerd als je het kunstaas heel langzaam beweegt. De techniek achter het dropshotten is heel erg simpel, het is een spannende visserij en levert vaak mooie vissen op!

Montage stappenplan

Albright knoop

01. Knopen van de onderlijn aan de hoofdlijn

Om te beginnen bevestig je de fluorocarbon met een albright knoop aan de hoofdlijn.

Haak bevestigen

02. Bevestigen van de haak

Nu gaan we op ongeveer 40cm hoogte de haak op de onderlijn bevestigen. Je neemt de onderlijn in een enkele lus, zoals op de foto afgebeeld staat, waarna je de haak een keer of drie er doorheen haalt (bij dunnere lijn best vier tot vijf keer). Vervolgens trek je de knoop zachtjes aan, bevochtig even en trek nu de knoop strak aan. De haak staat nu haaks op de fluorocarbon.

bevestig dropshotlood

03. Bevestig dropshot lood

Als laatste bevestig je het dropshotlood door middel van de speciale clip aan de lijn en je dropshot montage is klaar.

Veel succes met deze rig!

Thanks! Copy your coupon code

Luregoblin-5%

Minimum order of $25

Ontvang 5% korting
×