Cheburashka-vs-normal-jig-head-optimized

Cheburashka rig

De naam van deze rig is een stuk ingewikkelder dan de rig op zich, maar dat heeft alles te maken met de herkomst.
De Cheburashka-techniek is namelijk vanuit Rusland naar ons over komen waaien. De ronde vorm met dubbele ‘oren’ van de bottom jig verklaart direct de naam van deze vistechniek: een bekend Russisch kinderboekenfiguur met twee grote oren luistert naar de naam Cheburashka.

Benodigdheden:

10

Offset Hook of Worm Hook

Montage stappenplan

Albright knoop

01. knoop

De fluorocarbon wordt door middel van een albright knoop aan de hoofdlijn bevestigd.

bevestigen offset haak

02. Bevestigen haak

Verwijder de clip uit het cheburashkalood en bevestig de offset haak op de clip

loodcheburashka

03. Lood

Plaats de clip terug in de opening van het cheburashka lood.

halve bloedknoop

04. Halve bloedknoop

Vervolgens bevestig je de fluorocarbon met de halve bloedknoop aan het kleine oog van het cheburashka lood.

Hoe vissen met Cheburashka rig?

Zoals de naam van het product al aangeeft (bottom jig), vis je met deze techniek op en net boven de bodem. Net als bij andere visserijen met zacht, plastic kunstaas tik je dit met korte sprongetjes binnen. Dit afstruinen van de bodem op zoek naar roofvis kan zonder al te veel stress over mogelijke vastlopers. Aan de bottom jig bevestig je het kunstaas namelijk op een offset haak. Bij dit type ‘weedless’ haak piept de haakpunt maar een heel klein stukje buiten het plastic, zodat je veel minder snel vast blijft zitten aan obstakels of structuren op de bodem.

De constructie waarbij de haak met de shad los van het werpgewicht kan bewegen, zorgt voor een bijzonder soepele en aantrekkelijke actie van het kunstaas. Dit volgt niet zoals gebruikelijk bij een op een jigkop geprikte shad strak de lijn van het loodkopje, maar bepaalt veel meer zijn eigen koers. Het biedt ook de mogelijkheid om perfect een azende prooivis te imiteren. Een lichte shad met flink wat drijfvermogen zal zich oprichten nadat de bottom jig de bodem heeft bereikt. Op die manier boots je een prooivis na die op de bodem naar aas aan het zoeken is.

Het vissen met de Cheburashka-techniek is in het begin even wennen. Waar je bij het shadvissen normaal gesproken de actie van het kunstaas via de hengeltop nog best aardig kunt volgen, heb je nu feitelijk alleen contact met het werpgewicht. Door de geschakelde constructie fladdert de shad losjes achter de bottom jig aan en voel je die minder goed ‘zwemmen’. Dat maakt de roofvis echter niets uit: de aanbeet voelt vertrouwd aan.

Veel succes met deze rig!

Thanks! Copy your coupon code

Luregoblin-5%

Minimum order of $25

Ontvang 5% korting
×