pic1

Carolina Rig

Het voordeel van de Carolina rig is dat hij zeer langzaam kan worden gevist. Zeker in de winter kan dat een voordeel zijn als de vis passief op de bodem ligt. De afstand tussen de haak en het lood zorgt ervoor dat het aas gewichtloos in het water hangt waardoor de roofvissen het gemakkelijk naar binnen kunnen zuigen.  Is de vis actief, dan kies je voor een kortere onderlijn. Is de vis passief, dan kies je voor een langere onderlijn. Door de onderlijn langer te maken, wordt de afzink fase verlengd en blijft het aas langer in het zicht van de roofvissen zweven.

Montage stappenplan

Albright knoop

01. knoop

Neem 30cm Fluorocarbon (0.30mm) en bevestig deze aan de hoofdlijn met een Albright Knoop.

3

02. Rubber stuitje, bullet gewicht en glazen kraal

Op deze fluorocarbon bevestigen we nu een klein rubber stuitje. Vervolgens plaatsen we een bullet gewicht op de fluorocarbon, gevolgd door een glazen kraal. De glazen kraal beschermt de knoop en in combinatie met het bullet gewicht zorgt deze voor een tikkend geluid onder water.

4

03. Tonwartel

Bevestig nu een tonwartel op het uiteinde van je (0.30mm) fluorocarbon, doormiddel van een palomar knoop.

5

04. Clinch Knoop

Neem vervolgens 40cm (zomer) tot 80cm (winter) Fluorocarbon (0.20mm) en bevestig deze met een Clinch Knoop aan het andere uiteinde van de tonwartel.

6

05. Offset haak

Vervolgens bevestigen we de offset haak aan het andere uiteinde van de fluorocarbon door middel van een clinch knoop, en zo is de montage bijna klaar om te gebruiken.

Bevestiging kunstaas

06. Kunstaas

De bevestiging van het kunstaas op de offset haak kan enige oefening vergen. Op deze afbeelding zie je hoe je best te werk kan gaan voor het bevestigen van het kunstaas op de haak.

Veel succes met deze rig!

Thanks! Copy your coupon code

Luregoblin-5%

Minimum order of $25

Ontvang 5% korting
×